joi, 20 martie 2008

grand pa'


cand am vorbit despre parastas, am pomenit de unul dintre cele mai interesante personaje: cel pe care il premiez pentru ideea originala de a transporta mortii cu sarma.....


grand pa' se poate lauda la cei 87 de ani ai sai cu 2 prietene de toata frumusetea, tinerele de 85, respectiv 70 si ceva ani, cu o prostata slabita, cu o cariera de piatra pe la rinichi si cu ceva succese rasunatoare la vanatoare ( de femei).


dar nu astea il reprezinta, ci anii petrecuti in Siberia, povestile repetate la infinit despre razboi si rusi si bocanci prafuiti, despre Corneliu Zelea Codreanu, despre legionari, despre anii comunismului, despre.......femei.


omul asta uimitor a supravietuit, insa, intr-un loc care i-a ucis pe multi, un loc unde scuipatul ingheta inainte sa ajunga pe pamant, unde s-a imbolnavit de tifos, unde oamenii daca nu mureau innebuneau.


omul asta uimitor a luat 4 fete mici in spate cand s-a intors acasa si a plecat de la tara la oras, inainte sa-i ia comunistii pamantul, unde a ridicat cu mainile goale o casa aflata la o rascruce de drumuri, intr-un loc pana atunci blestemat.


omul asta uimitor a invatat rusa si maghiara desi nu a prea fost dus pe la scoli


omul asta a avut curajul sa-si lase viata pe mana unui chirurg tanar, intr-un moment in care nimeni nu l-ar fi operat din cauza inimii lui slabite si a avut nebunia sa renunte la religia lui ortodoxa, ptr cea baptista, doar ca sa fie alaturi de femeia pe care la vremea aia o iubea.


si, sincer, tare mult mi-as dori sa-i seaman, sa am macar o ghilimea din genele lui, pentru ca e un luptator, pentru ca imi trezeste admiratia, pentru ca e singurul bunic care mi-a mai ramas, pentru ca isi merita succesul la femei, pentru ca are tupeul sa lase tot, sa stea de-a curmezisul in fata vietii, pentru toate povestile frumoase pe care ni le spunea in copilarie, pentru ca a avut nebunul curaj sa se indragosteasca la 80 de ani, cand noi ne plangem de dureri de oase, de cap si de crampe la stomac la 20 de ani, pentru ca ar putea fi o inspiratie pentru oricine.


si uite-asa am schimbat fara sa vreau o poveste pe care o doream amuzanta la inceput in.....
dar va las pe voi sa hotarati cum e.... :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

pai tu lenutoooo ce povestiri adevarate de pe acasa bagi tu aici. cu dedicatie speciala de la cea mai frumoasa si desteapta sora....adica eu
te pupa sora-ta marcica