joi, 6 noiembrie 2008

chiar am pitici pe creier!


ieri m-a izbit o constatare: chiar am pitici pe creier!
asta o stiam dinainte, dar totul a devenit evident,cu mai putin de 24 de ore in urma, asa ca azi, ca o fata sincera ce sunt, imi recunosc "vina" in fata intregii natiuni.

cum am ajuns la concluzia asta? foarte simplu. pentru ca nu ma mai suportam cu pletele blonde, de Cosanzeana, crescute la radacina, am mers la hair stilist, ca sa folosesc termenul in trend, un tip super fain, pe care il cheama Tibi. ne cunoastem de ani buni si doar pe el il las sa puna mana in parul meu, mai ales echipat cu o foarfeca.

si uite-asa, pentru ca acolo era lume multa, un baiat tanar, invatacel, s-a oferit sa ma vopseasca.

-NU! am spus. Il vreau pe Tibi. Nu vreau sa ma vopseasca nimeni altcineva!

omul diplomat (cred ca saracul are de-a face cu toate fitoasele si nebunele din lume- nici nu se putea altfel intr-un salon de coafura) a incercat sa ma imbuneze, propunandu-mi un compromis:

-Uite, Tibi o sa amestece culoarea si eu doar o aplic...

insa incercarea lui a fost zadarnica.

-NU! am spus. Am venit la Tibi si atunci el ma vopseste, ma tunde si asa mai departe!

saracul a tacut resemnat in timp ce eu am ramas perplexa.
ce naiba se intampla in capul meu de ma comport ca un copil razgaiat, care vrea neaparat masinuta aia? si pentru ca nu pot da vina pe mine, pentru comportamentul care e absolut stupid cateodata, i-am gasit pe cei "raspunzatori" de toate "iesirile" mele. PITICII.

pot spune ca sunt un fel de Alba ca Zapada moderna, care se lauda ca poarta cu mandrie sub "casca" 7 pitici. nici macar nu am vrut sa-i las la salon, atat de tare m-am atasat de ei, incat cand am plecat i-am incolonat frumos si in pas de mars m-au insotit pana acasa.

(baiatul m-a intrebat la plecare: ti-ai luat si piticii? :)) fii fara grija, i-am spus, nu merg nicaieri fara ei. dar daca ma gandesc bine, cred ca lui ii era frica sa nu ramana cu ei pe-acolo)

cred ca toti avem fixurile noastre imposibil de inteles de catre ceilalti: fluturasi, pitici, pasarele, doar decoratiuni de gradina, care ne sporesc farmecul oriunde mergem, pentru ca nu putem fi tot timpul frumosi, destepti, draguti si modesti si pentru ca trebuie sa ne mai scoatem coltii din cand in cand...sau ochii....

asa ca, dragilor, daca va vine sa dati cu cutatu-n chiatra cateodata, si daca o sa chiar dati, sa stiti ca piticii sunt de vina...sau fluturasii...sau pasarelele...sau gargaunii.... sau stolurile....dar voi, in nici-un caz!

5 comentarii:

Lucian spunea...

M-am linistit, voi da vina doar pe pitici de acum incolo :)

aalexandraa spunea...

si nu e reconfortant? te certi cu cineva, enervezi persoana si apoi ii spui: stii draga, de fapt nu e vina mea ca te-am enervat ci a piticilor de gradina :)))

Radu spunea...

Un tip se duce la psihiatru:
- Domnu' doctor am o problema cand dorm. In fiecare noapte visez un pitic care vine la mine si imi spune "haide sa facem pipi" iar dimineata ma trezesc cu asternuturile leoarca. Nu mai pot! Ajutati-ma !

Ii da doctorul o reteta de somnifere si tranchilizante cu promisiunea ca nu va mai visa nimic... Nici vorba. Noaptea urmatoare apare iar piticul: "haide sa facem pipi" ... dezastru.

Ajungand iar la doctor, acesta ii propune o abordare diferita.
- In visul din noptile urmatoare sa incerci sa il refuzi pe pitic si sa te concentrezi pe chestia asta. Daca insista, explica-i ca tu nu ai nevoie pentru ca ai facut deja si o sa vezi ca o sa te lase in pace.

Dupa o saptamana vine omul fericit la doctor:
- Multumesc din suflet! Sunteti extraordinar! La inceput a fost greu sa il refuz pentru ca tot insista si ma ruga asa de frumos, dar incet incet am reusit sa ma impun. Acum totul e bine!

Nu trec nici doua zile si tipul apare iar la cabinet, de data asta furios, urland ca psihiatrul l-a nenorocit. Iese doctorul:
- Ce s-a intamplat? Parca tratamentul a avut succes!?!
- Ce mi-ati facut??!!! A venit iar piticul !!!
- Pai si nu i-ai spus ca ai facut deja pipi???
- Ba da si dupa cateva secunde mi-a zis "Bine, atunci haide sa facem caca"

aalexandraa spunea...

hahahahaaaaa

Lucian spunea...

ar fi bine sa-mi cumpar un pitic de gradina, sa am un obiect palpabil pe care sa dau vina :)