joi, 8 octombrie 2009

cand trecutul te cheama inapoi


niciodata nu am reusit sa inteleg de ce la un moment dat unul dintre cei doi care candva, au alcatuit un cuplu, se intoarce. ce declic are loc in mintea lui sau ei incat intoarce privirea spre timpul care a fost si care s-a sfarsit. timp pe care il vrea inapoi.

de ce ar vrea cineva sa reinoade legaturi care in trecut nu au rezistat, cuplul rupandu-se din varii motive.

niciodata nu am reusit sa ma intorc sau sa imi suflec manecile si sa ma apuc sa recladesc ceva ce s-a daramat. o relatie terminata era terminata definitiv. si nu ca nu mai vroiam sa fiu cu omul acela, ci pentru ca ceva din fiinta mea ma oprea. desi as fi vrut rational, inima nu-mi dadea voie.

dar chiar asa. de ce revin oamenii spre alti oameni? exista acolo un fir care i-a tinut legati in tot acel rastimp in care credeau ca un doi nu mai exista? cred ca mai degraba, dupa mai multe dezamagiri se uita inapoi, la cele mai reusite relatii. cele care i-au facut fericiti, poate, macar 2 ore din 24. si cu speranta ca s-au maturizat, ca vor mai fi acceptati de cea, sau de cel care ii cunoaste deja o iau pe drum, inapoi.
pe de alta parte timpul are o mare calitate. innegureaza neplacerile trecutului, asternand un fel de gust dulceag, de nostalgie peste anii care au fost. ah si mai sunt parerile de rau...pe care le simte "calaul" relatiei care a realizat ca urmatoarea sau urmatorul nu este la fel de bun ca cea/cel de dinainte.

totusi, dincolo de logica, in asta consta frumusetea vietii. in acumularea de experienta, in minutele traite intens, indiferent ca privim inainte sau ca speram la o resuscitare a trecutului. frumusete regasita in fiecare pas pe care il facem inaintand printre zilele pe care ne este dat sa le traim, asteptand sa vedem ce ne sare in fata de dupa urmatorul colt. o minune noua sau poate chiar fosta mare iubire a vietii noastre, desi ma indoiesc ca o "zama" reincalzita va mai fi buna de mancat vreodata.

4 comentarii:

Miţă spunea...

de cele mai multe ori te intorci fiindca iti aduci aminte de momentele placute si vrei sa le retraiesti, cred ;)

Miju spunea...

un fel de punct 1. e clar, nu gandesti ca un barbat(pentru anumite nuante ale intoarcerii la o fosta)

tot un fel de punct; 2. multi barbati au un fel de siguranta a cetatii cucerite, care nu mai trebuie si intretinuta... asta si in cazul unor despartiri temporare, cauzate de distanta sau cinestie de mai ce. daca in femeie relatia evolueaza pana la a se estompa, barbatul se intoarce pe acelasi bastion cu siguranta ca daca el a infipt acolo drapelul, cucerirea a ramas a lui(astea sunt cateva observatii din viata de pana acum)
zic 'un fel de puncte', pentru ca ating, cum am spus mai sus, numai cateva nuante ale ideii tale de mai sus

Anonim spunea...

eu cred ca acest joc are o legatura stransa cu frica omului de a fi singur si cu nivelul de nostalgie din fiecare dintre noi.niciun om nu tine minte certurile mici, neintelegerile si datile cand se simtea prost. majoritatea suferim deceptii in prezent si ne ascundem in trecut. asa cred eu.

Radu spunea...

E super adevarat cu "zama" ! Faza cu impacarea sau reluarea relatiei are sens doar in momentul rupturii.. adica in toiul certurilor :D altfel nu mai are sens. Ruptura odata declarata si asumata (chiar daca nu acceptata :P ) nu se mai sterge. Mai ales motivele rupturii raman acolo intr-un colt, gata sa reapara la ocazii festive si nu numai. Dar uneori pe baza de nostalgie, amintiri, sau nebunie :P se mai intoarce omu.. fie doar si pentru o gura de "zama" asa de gust numai :P