marți, 6 octombrie 2009

soseta cu degete caut pereche!



e interesant ca desi toata lumea isi cauta perechea, sunt foarte putini aceia care chiar o gasesc. pentru ca desi pereche presupune un om care sa ti se potriveasca in multe privinte si care sa aiba ceea ce tie iti lipseste, indeletnicirea principala a celor plecati la "vanat" este sa joace teatru.

nu sunt putini aceia care disperati de singuratate il intuiesc pe celalalt si se transforma in omul pe care persoana din fata lor il cauta. in felul acesta un fan al petrecerilor devine un motan de canapea, care sta cu ea in fiecare seara acasa, sau o bucatareasa de ocazie, care cel mai bine se pricepe la tocana arsa, cumpara mancare gata preparata mintind ca e gatita de ea pentru ca lui ii plac femeile "de casa". acestea sunt doar o parte dintre exemple, pentru ca de cele mai multe ori omul devenit personaj joaca teatru atingand registre mai sensibile.

ii vine sa urle, sa tranteasca usa, sa fie ironic, in schimb este dragalas, calm si dulce. pentru ea. la fiecare cearta. dar pana cand?

pentru ca exact ca in orice reprezentatie de teatru vine vremea realitatii. asa cuvintele inghitite devin din ce in ce mai greu de digerat, natura scotand capul afara. socant pentru celalat care, pentru prima data se "loveste" de o ironie usturatoare, de violenta verbala sau si mai rau de-o palma. pentru ca adevarata natura tinuta in umbra e frustrata. de toata tacerea suportata, de toate lanturile.

oamenii spun ca-si cauta pereche, dar devenind actori pe scena vietii nu au nicio sansa s-o gaseasca. pentru ca doar fiind noi insine de la inceput, cu bune si cu rele, cu suparari, intristari si veselii fara noima, cu nebunii scurte si cu furtuni omenesti, naturale, atragem exact oamenii care trebuie, care stiu cu ce au de-a face si care nu ne vor lasa sa acumulam frustrari si minciuni fara destinatie. pentru ca fiind noi insine nu vom speria pe nimeni dupa doi ani si ne vom transforma in sosetele acelea cu degete care dintr-un morman de rufe si-au gasit perechea.

3 comentarii:

Miju spunea...

si brusc, toti cititorii se simt un pic vinovati :D

ar trebui sa fim forever young, mylady, pentru a ne gasi. chiar daca n-am fi afectati de prejudecati in alegeri, tot s-ar recurge la mici improvizatii pentru a trai, macar linistit, in cuplu.

mi-a placut mult postul asta - mult succes sosetelor cu degetele cautatoare :)

aalexandraa spunea...

stiu ca exista cenzura si mi se pare normal sa ne cenzuram. pentru ca daca ne-am enerva ptr toate nimicurile, nu am ajunge nicaieri
incercam sa spun ca daca avem curaj sa fim noi insine ne crestem sansele sa gasim omul care ni se potriveste cel mai bine.

multumesc ptr comentariu Miju. esti un dragut ca de obicei :)

Daniel spunea...

eu incerc sa fiu cat mai "adevarat" tot timpul... si nimeni nu ma vrea... deocamdata, dar nu ma las, sper in continuare...