joi, 13 mai 2010

rascruci


viata asta ne scoate in cale mii si mii de intersectii... uneori ratacind pierduti sau pasind indarjiti pe drumul pe care credeam ca il cunoastem prea bine, ne lovim, surprinzator, de o rascruce.

la stanga...la dreapta...?

niciodata nu vom sti care e drumul corect si indiferent de calea pe care alegem sa pasim mai departe, vine un moment, cand ne oprim fulgerati de o presimtire: "oare nu era mai bine in partea cealalta?" poate ca era mai bine. asta nu vom sti niciodata. cert este ca astfel de momente de cumpana survin in clipele grele sau cand noua autostrada sau noul drumeag ne scot in cale un bolovan. atunci cand suntem nefericiti orice alta alternativa pare corecta. si nu de putine ori ne chinuim gandindu-ne ca nu am facut alegerea buna cu ceva timp in urma, in momentele de ragaz din fata intersectiei.
sunt sigura, insa, ca aceleasi dileme le-am fi intalnit si daca am fi apucat in directia opusa.

se spune ca nimic nu este intamplator. nu am fost destul de mult timp de acord cu gandul asta pentru ca niciodata nu mi-a placut sa cred ca exista energii pe care nu le putem controla prin simpla forta a vointei. mortile fulgeratoare, absurde, ale semenilor nostri, care se afla exact in locul "potrivit" pentru a pleca dintre noi, ma fac sa-mi schimb perceptia.

in consecinta, drumul pe care decidem sa pornim, ne va duce spre alt drum, si implicit spre alta intersectie. asa ne indepartam de primul gand care ne-a determinat sa o luam la pas...pentru ca trebuie sa facem fata provocarilor si oamenilor intalniti pe parcurs.
poate ca fiecare dintre noi este programat sa ajunga UNDEVA, intr-un punct pentru care sa fie pregatit. tocmai din acest motiv oamenii rai, nu mai par chiar atat de nepotriviti existentei noastre, asa cum experientele triste ne ofera puterea sa infruntam alte si alte furtuni....mult mai puternice decat credeam vreodata ca am fi in stare sa infruntam.

imi place sa cred nu ca raul e spre bine ci ca raul de care ne lovim ne este necesar. pentru a ne descoperi pe de o parte si pentru a invata sa vedem lucrurile bune, de calitate, pe de alta.
asa ca Blaga avea dreptate cand spunea ca Raiul isi ia lumina tocmai din flacarile Iadului.

2 comentarii:

Radu spunea...

Unde mai pui ca uneori o noua intersectie poate duce fix la varianta "cealalta" de mai-nainte.. .:D Unii oameni reusesc asa sa se invarta in parcare ani intregi !

aalexandraa spunea...

ha ha ha sa stii ca nu m-am gandit la asta :)))) pana acum!