luni, 17 noiembrie 2008

profil de cititor


pagina asta s-a nascut ca o "hai sa vedem cum e sa ai blog" si trebuie sa recunosc ca foarte mult timp am scris pentru mine, pentru ca traiam cu senzatia ca nu citeste nimeni. e fain sa existe un loc unde sa iti poti asterne gandurile ca in vitrina si ori de cate ori deschid pagina asta am senzatia ca ma aflu intr-un muzeu unde nebuniile mele de moment stau lungite pe rafturi, cu o tigara intre degete.
uneori imi par nepretuite.....alteori banale......

m-am gandit mult la cititorii mei, in momentul in care am realizat ca exista oameni pe care ii intereseaza ideile mele, si la felul in care ei ar putea fi, asa ca azi m-am hotarat sa scriu despre asta.

cred ca cititorul meu trebuie sa-mi semene intrucatva, sau macar sa avem vreo 10 molecule in comun, pentru ca poti sa revii iar si iar doar intr-un loc care ti-e familiar, intr-un loc care te poate face sa te simti bine, furios, relaxat, vesel, putin nebun, amuzat, curios.

cititorul meu cred ca are o mica doza de nebunie pozitiva (habar n-am daca exista asa ceva) care il face sa ia viata asta putin in ras, il face sa se joace cu ea, e serios, e copil, om matur, responsabil, poate putin zapacit, uneori.

cu cat ma gandesc mai mult, insa, realizez ca nu pot sa trasez in linii simple portretele oamenilor care imi viziteaza pagina, pentru ca fiecare personalitate e unica, e atrasa de ceva anume: poate de felul nebun in care pun virgulele (si care ma amuza pana si pe mine), de sensibilitatea din unele articole, de ironia din altele, asa ca e gresit sa incadrez pe toata lumea intr-un tipar. poate daca pagina asta ii era dedicata sportului as fi spus simplu. cititorii mei "este" sportivi: le place sa se uite la teveu cand joaca echipa favorita, dar cum nu ma pricep la fotbal......

chiar daca nu-mi cunosc personal toti cititorii, pot spune ca daca m-as intalni la o cafea cu fiecare dintre ei, am putea petrece un timp minunat impreuna, pentru ca aici sunt eu cea posomorata, cea sensibila, cea copila, cea rea si nu vad cum as putea deveni insuportabila pentru cineva care imi impartaseste ideile sau macar o parte din ele....

asa ca, dupa ce termin cu vaccinul antirabic pe care trebuie sa-l iau ca plata pentru atentia pe mi-a aratat-o soarecele care m-a muscat saptamana trecuta de deget, o sa merg in oras si o sa beau un pahar de vin pentru prietenii mei pe care ii stiu deja dar si pentru cei pe care nu am avut onoarea sa ii cunosc inca.

3 comentarii:

Justfane spunea...

hmmm...10 molecule... trebuie cercetat...s-ar putea sa fie...
deci cum descoperim daca sunt minim 10 ?... iesim la cafeaua amintita in blog sau la sucul pe care am convenit sa-l bem... ( asta pana te "faci bine" si o sa bem vin... :) ... )...
oricum totul e chestiune de timp :p

PS: Eu prin molecule "inteleg" alt lucru ...cred :P

Anonim spunea...

Poti sa ai ZERO in comun cu "cititorul", dar el sa iti citeasca posturile ptr simplu fapt ca te cunoaste. Asta e unul din farmecul blogului, sa citesti chestii despre cunoscuti.

aalexandraa spunea...

e adevarat ce spui liveshow, dar, desi nu am specificat, eu ma gandeam la cei care nu ne cunosc.