vineri, 25 noiembrie 2011

Cui i-e frică de Bau-Bau?!


Ne place sa credem că suntem evoluaţi, că avem mijloace care ne permit să ajungem în cel mai îndepărat colţ al planetei într-un răstimp lung cât o bătaie de inimă. Ne amuzăm pe seama înaintaşilor care, bieţii, săreau ca arşi când soarele se întuneca la vreo eclipsă, sau când îşi "zdrăngănea" poverile, la un cutremur. Suntem mândri de cât de mult am deschis ochii astăzi şi de cât de multe ştim în comparaţie cu amărâţii care populau planeta cu doar câteva sute de ani în urmă şi care credeau că trăiesc pe o plăcintă.

Ne place să credem că suntem evoluaţi şi că logica ne este armă, dar ne speriem de un...număr. O dată, care aşa cum este şi normal din când în când, mai face ca un "unşpe" să se tripleze. Ne batem cu pumnii în piept că nu credem în horoscop, că e o tâmpenie, dar ne roadem unghiile îngroziţi când un nebun susţine sus şi tare că ŞTIE că vine "sfârşitul lumii".

Sfârşitul ăsta i-a stresat pe înaintaşi, ne stresează şi pe noi şi pentru că, în lumea veştilor proaste, în care poveştile de groază circulă mai iute ca gândul, nu sunt suficiente câteva crize financiare cu care, pare-se, ne-am obişnuit deja, fiind musai să ne "şocăm" la gândul sfârşitului. care anul ăsta a venit de vreo trei sau patru ori.

Puţini au fost cei care au tremurat la gândul asteroidului care a trecut pe lângă pământ la o distanţă mai mică decât cea la care se află luna şi cred că şi mai puţini s-au gândit că le-ar putea pica în ogradă sau la portiţă. pai normal că nu trebuie să ne stresăm că asteroidul nu ne-a făcut cu mâna în 11.11.2011.

Mai avem un pas până la 2012 şi mă întreb câţi se vor pocăi, îşi vor dona averile şi vor aştepta cu sufletul la gură (sau în chiloţi) ziua de 21 decembrie.

Tic-Tac! Tic-Tac! Au mai rămas un an şi 26 de zile până la "sfârşitul lumii"...sau poate o secundă...BAU!

Un comentariu:

cornelpitu spunea...

apocalipsele se intampla la nivel personal :)