miercuri, 27 februarie 2008

groaza de televizor


In ultimul timp mi-am descoperit o noua fobie: televizorul. Ori de cate ori aprind "cutia vorbitoare" devin tot mai ingrozita de nivelul de "cultura" pe care il ofera. Se spune ca televiziunea e formatoare de opinii, ca ii ajuta pe oameni sa inteleaga mai bine realitatea. Ei bine, eu ma indoiesc serios de lucrul asta.

Ce opinie poate sa-mi formeze un producator de show gen: ne luam de par la televizor, mi-am pus silicoane cu diamante, am mai scos o manea sau mi-am marit fundul cu inca un colacel de grasime din gusa si acum imi ofera o senzatie care ma da gata.

Pe sticla apar fel de fel de demoazele, care isi spala rufele in direct, care vorbesc cu mortii vii, care nu sunt capabile sa lege doua vorbe, care se chinuie sa-si pronunte numele.

....si ma intreb....asta e ceea ce se cere? sau ceea ce se ofera? ma gandesc ca nu s-ar inmulti show-rile de gen daca nu ar exista privitori, ca nu ar aparea noi si noi televiziuni "folclorice" daca nu ar avea cine sa le faca audienta, pentru ca, pana la urma, fara audienta nu se vinde reclama si, deci, televiziunea ar inceta sa mai existe.

E incredibil cat de jos au cazut "formatorii de opinii" si productiile autohtone......cand spun asta imi vine mereu in minte o "gagicuta :D" din Constanta, incretita permanent, care s-a facut remarcata datorita "inaintarilor" si a buricului dezgolit pana aproape de gat in ianuarie, care isi expunea calitatile cu voce tare: "nu vedeti ca sunt frumoasa?"

eh, eu nu prea vedeam, dar probabil ca am o mare problema cu ochii, sau imi lipseste total capacitatea de a observa valoarea.

poate ca asta meritam: sa avem un formator de opinii de proasta calitate, sa ne dam in vant dupa modele care s-ar potrivi mai bine la coltul strazii sau in mahala, sa-i vedem pe altii cum bat nevestele altora sau cum se poarta bling bling-urile si unghiile rosii ca focul lungi de 20 de cm.

cutia asta vorbitoare are, insa, o mare calitate: un buton de turn on si turn off, pe care aleg sa-l folosesc... mai bine ma cert cu sora-mea, facand propriul meu show (poate odata o sa fac o emisiune, "reality") decat sa "ma rad" de altii.

ah si sa nu uit de studii: s-a demonstrat ca bietul nostru creier e mai activ cand dormim decat cand ne uitam la televizor.

in concluzie.....

3 comentarii:

Radu spunea...

AHA !! :D deci televiziunea odihneste creierul :D

De-aia unii nu dorm suficient dar ecran baga la greu...


Ma duc sa dorm ca sa-mi obosesc mintea ! Am obisnuit-o asa :P

aalexandraa spunea...

comentariul tau ma face sa ranjesc :D

Radu spunea...

reclama la pasta de dinti :P