luni, 4 august 2008

dragostea in vremea...internetului


ma tot gandesc si ma raz-gandesc: ce ti-e si cu dragostea asta! apare pe unde te astepti mai putin. in supermarket, in parc, la mare, intr-un bar, la o bataie cu zapada, poate chiar in timpul unei batai adevarate.

ea poate, mai nou, sa apara chiar si pe net.

ma intreb ce ar crede bunica-mea despre asta. cum adica stai la un televizor, tot apesi pe niste clape si pac, ai cazut indragostit, cu toate simptomele aferente (ameteli, greturi, slabit, nesomn si tot asa).....

hmmmm asta e treaba serioasa si incalcita, pentru ca sunt convinsa ca internetul va deveni pentru generatiile viitoare cel mai uzitat suport pentru a-si gasi dragostea, pentru a visa la Fat Frumos sau la Ileana Cosanzeana... ne-a apucat pana si pe noi, astia mai "copti", noi care am prins cat de cat lipsurile specifice comunismului si care nu ne-am nascut direct cu capul in monitor.. ce sa mai spun de nepoti, stranepoti sau de stra-stra-nepoti. cred ca nici macar nu ne duce mintea sa ne imaginam cum o sa fie lumea peste 300 de ani, cand dragostea pe net o sa fie perimata

iubirea virtuala e magica......ea creeaza impresia de suflet pereche... e ca si cand toate visele unui singur om s-au adunat in faptura ascunsa in literele de pe ecran..pentru ca noi interpretam textul asa cum ne place.

el iti scrie: ce mai faci draga? pe un ton sarcastic......in urechea ta de om indragostit canta muzica, ah mi-a spus draga......intr-un mod cat se poate de cald...si de aici toate neintelegerile.

nu vreau sa vorbesc despre pozele false despre care s-a tot vorbit, despre scammeri sau despre turistii sexuali (cei care isi cauta amantele pe net), pentru ca falsuri intalnim si in viata de zi cu zi, sau oameni lipsiti de buna credinta.

internetul comprima spatiul si nu stiu de ce unora le este atat de greu sa inteleaga ca acolo iubirea chiar este posibila. pe net oamenii se deschid mai usor, pentru ca nu se streseaza intrebandu-se cum le sta parul, sau daca au intre dinti un rest de frunza de salata, cum ar face-o la o prima intalnire. ah si cand cei implicati se vad pentru prima data, nu mai trebuie sa afle decat daca exista sau nu "acel ceva......care se explica de fapt printr-un cuvant simplu: atractie" pentru ca de aici, sa inceapa o veritabila poveste de dragoste - trebuie sa fim ori nebuni, ori incuiati daca ne imaginam ca oamenii care s-au cunsocut on line vor strange calculatorul in brate toata viata.

iubirea e minunata si poate sa apara oriunde, chiar si pe luna, daca exista acolo 2 oameni pregatiti sa o primeasca, asa ca m-am hotarat sa nu-i mai blamez pe indragostitii virtuali, pentru ca ei vor imparati lumea reala.

5 comentarii:

Carti fara pret spunea...

dragostea e dragoste indiferent ca e pe net sau nu....

aalexandraa spunea...

corect, pacat ca exista sceptici in privinta seriozitatii netului

Radu spunea...

I-auzi!!! :D Ma intreb de unde ti-or fi venit ideile astea :P

Dar mai exista si telefon, si scrisori pe hartie si vizite... Eu zic ca nu trebuie uitate chestiile astea pe langa netu' respectiv.

Oricum exista oameni foarte tari care nu au treaba pe net.

aalexandraa spunea...

pai da, dar eu nu vorbeam despre scrisori sau despre realitate. vorbeam strict despre net.

Lucian spunea...

nu cred pana nu vad :)