miercuri, 12 august 2009

toata lumea face sex


traim intr-o lume libera in gandire. atat de libera, incat avem senzatia ca nu trebuie decat sa vrem sa infaptuim ceva ce acum cateva secole era tinut sub o mie de lacate si o facem, fara sa ne batem capul prea mult daca e bine sau rau, daca e moral sau imoral.


ce naiba e si aia moralitate?


cu siguranta un cuvant incuietor care tine mai mult de biserica si de viata la manastire decat de lumea asta, a noastra, avansata, reala si VIE.


si sunt multe lucruri care se pot incadra in acest capitol, cel mai important fiind sexul. considerat subiect tabu, despre care se vorbea in soapta pe la colturi pe vremea bunicilor, toata lumea practicandu-l dar nimeni vorbind despre el. sexul, pacatosul, refuzat de mintile luminate, crestine, de fetele cuminti si batrane, de tinerii feciori care preferau - asa spun cartile - sa vaneze caprioare. nimeni nu vorbea despre el, dar toata lumea visa la el. (trebuie sa recunoastem ca asa era si mai este!)


in zilele noastre, insa, lucrurile s-au schimbat si toata existenta geme de... sex. incepand cu documentarele care arata cu varf si indesat ce se intampla intre iepurasi, albinute si veverite, continuand cu filmele americane, in care protagonistii sar unul pe altul din secunda doi, cu filmele europene in care se face sex cu nabadai, neaparat incarcat cu o tensiune dramatica. pe langa noi, mai aproape, toata lumea face sex: in locurile intunecoase, in scarile blocului, in masina, pe masa, pe jos, in pivnita, oriunde numai acasa, nu. oricum si cu orisicine. pentru ca e suficienta o ocheada aruncata intr-un bar, club, sau pe strada ca fata vizata "sa sara in schema". si nu sunt rare cazurile. au devenit chiar normale.


oare asa o fi?


pentru ca indiferent de ceea ce spun gurile oamenilor open mind, care trambiteaza libertatea sexuala a femeii, a barbatului si chiar a cuplului, inima lor "gandeste" altfel. si e suficient sa ne uitam la crizele de gelozie pe care le fac, la femeile pe care le cauta, la ce devin in cuplu, ca sa ne dam seama de asta.


pentru ca fie ne place, fie nu, indiferent de cat de evoluati vrem sa credem ca suntem, o sa o privim cu scepticism - desi nu poate parea corect - pe cea care a cedat ocheadei unui necunoscut.

2 comentarii:

Unknown spunea...

da ba fat-o, povestea asta cu libertatea se(...)uala e o chestie feminista.
Normal ca tu, ca om al femeii tale pe acte sau doar asa, flotant nu prea esti incantat de curentul asta openminded si cand perechea ta ar face ocheade in prezenta ta. Ar insemna lipsa de respect, nu?
Cum ar fi sa ieri cu unul care beleste ochii la toate miniurile si decolteurile de pe ulita. Ha?

aalexandraa spunea...

ar fi nasol. si tocmai asta am vrut sa spun Dumitre, ca indiferent de cat de deschis e un barbat la minte, nu mai e asa deschis cand jumatatea lui e usuratica.
pe fata lui o vrea serioasa.
tocmai petnru asta pledez. pentru fete serioase. ceea ce e pacat e ca barbatii incept sa le judece pe toate dupa pipitele alea.