joi, 21 ianuarie 2010

cum am slabit muuuuulte kilograme (III)

(vara lui 2009)

pentru ca a trecut ceva vreme de la cele doua postari in care povestesc CUM am slabit de la 65 de kilograme la 48 si mai ales cum m-am mentinut de-a lungul celor aproape patru ani, de cand tine "minunea", cred ca a venit vremea sa spun mai multe despre asta. Prima postare este aici si cea de-a doua aici.

cand m-am hotarat sa slabesc, pentru ca am atins punctul acela in care imi era foarte rusine cu propria persoana, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi cumpar un cantar, pentru ca nu aveam, si carti de nutritie, pentru ca am considerat ca trupul meu trebuie sa reziste o viata intreaga, deci ceva ani buni de acum inainte si stiu ca o mare parte a problemelor batranetii sunt rezultatul exceselor tineretii. tocmai din aceasta cauza nu am vrut sa fac cure de slabire dupa ureche, care sa-mi nenoroceasca metabolismul.

asadar, cu mult respect fata de propriul organism, pe care il indopam cu porcarii pana in momentul zero, fara intentia de a slabi spectaculos cinci kilograme pe saptamana cum fac unele sau unii, am decis ca trebuie sa am rabdare. marea mea problema a fost aceea de a schimba mentalitatea de om gras care ma facea sa spun: "ce mai conteaza o ciocolata in plus, ca si-asa sunt grasa", si care ma "indemna" sa mananc tot ce prindeam.

nu mi-am propus sa slabesc cinci kilograme pe saptamana. mi-am spus ca daca o sa ajung la 55 de kilograme de la 65 o sa fie perfect. si am ajuns. incet, cu rabdare, urmand regimul alimentar, mancand o bucatica de ciocolata si facand mai mult efort fizic pentru asta. cand am ajuns la 55 m-am gandit ca poate o sa reusesc sa ajung la 53, apoi tot asa la 51, oprindu-ma in final la 48.

efortul fizic este cheia. desi ii sperie pe multi si ii face sa gaseasca fel de fel de scuze, cum este lipsa de timp, miscarea ii ajuta insutit pe cei care se hotarasc sa slabeasca. pentru ca accelereaza procesul , pe de o parte si pentru ca nu lasa pielea sa se flescaiasca, asa cum se intampla daca s-ar axa pe simplul regim alimentar. cine nu isi doreste ca in locul unei pieli lasate sa vada un trup frumos?

cred ca fiecare stie ce i se potriveste cel mai bine. eu am ales inotul si jogging-ul. sincer, nu am fost niciodata genul sportiv si am urat alergatul. nu mi-au placut autobuzele pentru ca trebuia sa alerg dupa ele. in momentul in care mi-am setat mintea pe slabit am inceput sa alerg in parc. primele zile mai putin, orientandu-ma dupa distante, pentru ca imi luam un reper si imi propuneam sa alerg pana acolo, crescand progresiv distantele. important este sa privim efortul fizic nu ca pe o corvoada ci ca pe o incercare de depasire a limitelor.
daca la inceput nu puteam sa alerg lejer mai mult de 10 minute, am ajuns in cateva saptamani sa parcurg in jur de patru kilometri pe seara.

o alta optiune mai este inotul, pentru ca ligamentele, incheieturile, membrele inferioare, in special, nu sunt atat de solicitate. se spune ca inotul face pielea frumoasa, avand acelasi efect asupra sanilor, bratelor, dand o stare pozitiva. acolo, in apa lasam toate necazurile si odata cu miscarea pe care o faceam ma eliberam de tot.

acestea doua m-au ajutat pe mine, dar orice fel de miscare are efect, inclusiv dansul, care pune la lucru toata musculatura. tocmai de aceea, un dans din buric, un tribal in intimitatea casei noastre, o prosteala pe muzica menita sa ne oboseasca, ne elibereaza de energia negativa si topeste grasimea.

asadar, pe langa o alimentatie echilibrata bogata in legume, fructe si produse de origine animala combinate cu grija, un alt aspect important in procesul de slabire este miscarea. atat cat putem, dar facuta cu regularitate.

- va urma -

PS am facut un blog special dedicat acestui subiect. il gasiti AICI si daca vreti sa scapati de nervi, o puteti face AICI.

5 comentarii:

catta's blog spunea...

Buna ziua ,
Din cauza unor probleme a trebuit sa schimb site-ul .
As vrea , daca se poate , sa imi schimbati si dvs. datele site-ului http://www.ejocurionline.com (link-ul dvs. va ramane pe kidinho.wordpress.com si pe pagina de parteneri a site-ului meu) , inlocuindu-le cu cele de mai jos :

Titlu : jocuri pentru copii
Url / Link : http://www.jocurik.com

Multumesc pentru intelegere si pentru neplacerile provacate.
George.

Crin spunea...

superb.. trebuie sa m-apuc si eu. multumesc de reteta! :)

aalexandraa spunea...

cu multa placere, Crin. daca nu te lasi si privesti doar spre punctul in care vrei sa ajungi, o sa reusesti. o sa fie chiar simplu. bafta!

Alina spunea...

Buna Alexandra. Imi doresc mult sa iau legatura cu tine.As vrea sa aflu mai multe detalii despre cat sport faci pe zi si cum te mentii.Te pot contacta la o adresa de email? Multumesc. Alina

Tina33 spunea...

Am citit pe nerasuflate toate cele 3 parti cu explicatii, ale metodei si istoricului tau de slabire. M-au impresionat si au adaugat un plus de motivatie la ceea ce am de gand sa incep si eu: un mod de viata mai sanatos si cu efecte benefice asupra siluetei mele. Nu sunt foarte grasa. Am 60 kg si 1,67 inaltime, dar nu ma mai simt bine in "ambalajul" meu. Sunt hotarata sa schimb ceva, in folosul aspectului meu exterior si in felul in care ma vad eu in mintea mea. Voi proceda ca si tine. Imi voi fixa target-ul la 55 kg si sincer, daca reusesc acest lucru, cred ca pentru mine va fi suficient... cu conditia sa nu ma prinda efectul yo-yo. Iti multumesc mult Alexandra, pentru imboldul pe care mi l-ai insuflat cu aceste randuri. Iti doresc sanatate si spor!