duminică, 28 martie 2010

viata din vis

de dimineata m-am trezit cu urma unui vis, incetosat, pe gene. a fost una dintre putinele dati in care mi-am amintit ce "am facut" peste noapte. a ramas acolo, in preajma mea, ca o parere imaginea aceea blonda, care mi-a bantuit ultimele secunde de somn, chiar inainte de a auzi taraitul enervant al telefonului.

un numar necunoscut. pe care il stiam de undeva, parca.

visele noastre ne rezolva problemele si e fermecator sa realizam ca "personajele" au propria lor vointa. vin si pleaca independent de noi, ne creeaza senzatia ca sunt reale, zabovesc in preajma noastra o secunda, poate. atat cat sa ne trimita un sarut din varful buzelor sau o privire rautacioasa.

nu-mi amintesc ce am visat...povestea.... am retinut doar "personajul" si senzatia lasata in urma, care m-a bantuit multe ore dupa ce mi-am inceput ziua. si a fost ciudat sa regasesc toate sentimentele din viata mea reala, acolo, scufundate in vis. dorurile, tristetile, bucuriile.

specialistii spun ca mintea noastra isi rezolva problemele si dilemele, in somn. visele mele ma fac sa retraiesc sentimente, sa redescopar oameni pe care ii credeam pierduti sau plecati departe. asemeni gandului care zboara peste mari si tari intr-o secunda, visul ne poarta pe carari umblate sau prin tari de basm pe care nu le vom cunoaste niciodata. ne ajuta sa ne reintalnim cu oamenii pe care nu ne mai este dat sa-i vedem sau sa ne implinim dorintele. saracul devine stapanul lumii, flamandul se satura, amantii uitati isi regasesc iubirea si bolnavii sanatatea.

pentru cateva secunde. dar intense ca viata

Niciun comentariu: