marți, 10 iunie 2008

din basmele romanilor - seful


cum sa nu-ti placa la serviciu, mai ales cand ai un sef care s-a nascut pentru a conduce turma de iezi negri, neascultatori - colectivul?

pai chiar asa, ce munca e aia fara adrenalina, fara stress, fara nervi? ajungi sa crezi ca pleci in vacanta in fiecare dimineata si asta nu e bine. trebuie sa ai dureri de stomac, sa te duci acasa terminat, ca sa nu ai impresia ca traiesti sau si mai rau, ca muncesti degeaba.

exista n categorii de sefi: unii sunt veseli (degeaba, fie vorba intre noi) si ma amuza la maxim sa vad oitele albe din colectiv cum rad fericite la glumele nesarate, altii sunt suparati tot timpul, de parca nimic pe lumea asta nu e mai nasol decat venitul la munca. cred, insa, ca sunt suparati pentru urmatorul amarat pe care o sa-l chinuie in ziua aia.

mai exista o categorie de sefi, cei care se indeletnicesc cu tipuriturile, de parca si-au ratat vocatia de soprane si asa, pe principiul ca nu se stie ce aduce ziua de maine, fac vocalize in fiecare zi...la birou.

si mai sunt aceia care vor totul, adica o mie de probleme rezolvate deodata. pacat ca natura nu ne-a inzestrat decat cu un singur cap, un singur creier (hai doua dintre care unul mai e si mic) cu doua maini si doua picioare. ne-ar trebui vreo 3 perechi din fiecare "dotare" ca sa rezolvam totul cu succes. cred, insa, ca asa va arata angajatul viitorului.

si mai fericiti sunt lucratorii care au un sef supradotat, adica cel care le are pe toate cele de mai sus la un loc.

nu degeaba s-au inventat zeci si zeci de bancuri cu sefi pentru ca unele sunt chiar adevarate....dar exista un remediu: ceaiul de levantica.

si uite-asa.....traind la maxim fiecare zi de munca, ne bucuram cand vine weekendul, cand plecam in vacanta, cand ne taiem venele sau cand luam distonocalm.

....si la pensie o sa ne amintim cu drag de zilele de munca pe care le-am mancat fripte.


PS. Acest articol este un pamflet. orice asemanare cu fapte sau personaje reale este pur intamplatoare. Am zis!

3 comentarii:

Muppet suspect spunea...

numai Emo kids au voie sa-si taie venele :p

Urban Jesus spunea...

e vorba aia, fa-te indispensabil, si atunci vei putea tzipa tu la sef ;))

aalexandraa spunea...

nu vreau sa par pesimista, dar nimeni nu este de neinlocuit.