se spune ca frumusetea este cartea de vizita pe care natura le-o da preferatilor sai.
asa e....
studiile au demonstrat ca oamenii frumosi sunt mai bine platiti, se angajeaza mai usor, sunt bine veniti cam peste tot.
pai nu-i asa?
in lumea asta sucheata in care o traim ne delectam pe strada, prin metrou, tramvaie sau prin locurile in care ne facem veacul cu cate un chip frumos, bine venit in uraciunea gri care ne inconjoara.
pentru o secunda timpul s-a oprit, totul a incremenit in jur, uitam chiar sa respiram, captati total, pierduti in perfectiunea imaginii din fata noastra...
e oare bine sa fim frumosi?
la prima vedere am spune cu toata gura: DAAAA. Intr-o lume in care obsesia imaginii e prezenta peste tot, sa fii frumos este o binecuvantare.
insa cand binecuvantarea se transforma in blestem?
primul lucru care imi vine in minte e legea compensatiei. nu le putem avea pe toate. ori frumosi, ori destepti, dar legea asta pica, pentru ca exista numerosi oameni interesanti, care isi poarta cu mandrie scaunul la cap.
care e dezavantajul?
o sa iau in considerare doar unul: efemeritatea noastra......
cat de cumplit poate fi sa vezi cum ambalajul frumos pe care il reprezinti se boteste incet in fata timpului, isi pierde stralucirea si culoarea, iar peste ani devine doar o imagine spalacita a modelului initial frumos lacuit, proaspat scos din cutie...si odata cu imaginea se pierd si avantajele...
incercam cu disperare se ne mentinem in topuri si nu precupetim nici un efort pentru asta. ne imbolnavim, uitam pentru ce existam, incepem sa ne scaldam in ignoranta, pentru ca tot ce facem pentru a ne pastra frumusetea nu ne lasa timp pentru altceva. neglijam insasi continutul ambalajului, care, incet, devine neinteresant.
de ce mi-as cumpara un sapun excelent ambalat, daca el miroase de fapt a ceapa prajita?
frumusetea e motorul lumii noastre, obsesia contemporana, dar ne devine mormant pentru ca, pierdut in toale de firma, in colagen, silicoane, botox, regimuri de slabire, spiritul nostru, inceteaza incet dar sigur sa mai existe.