sâmbătă, 19 ianuarie 2008

un zeu...


Am invatat sa-i respectam pe zei, indiferent de materialul din care sunt confectionati…

Cel mai infricosator ramane, insa, dumnezeul focului…..entitate uitata in spiritul fiecarui lucru, care nu are nevoie decat de o scanteie pentru a reveni la viata si pentru a-si devora trupul…fie ca e din lemn, din ceara, din carton….

Focul e prezent in fiecare molecula, in tot ce arde, in fiecare atom, in noi… corpul nostru e invelisul focului si il gazduim cu indulgenta, asa cum mamele isi poarta in pantece copiii nenascuti. Poate ca toata pasiunea e de fapt mistuirea zeului rosu care ne arde pe interior in dorinta lui disperata de a iesi in lume…

Si pentru ca nu putem scapa de el, oricat am incerca, topim asfaltul vara cu talpile, incalzim pamantul, ne sfasiem inima cu iubiri neimpartasite, vedem rosu si ne sarutam cu pasiune pana ne insangeram buzele….

6 comentarii:

Radu spunea...

Focul care iese dintr-un cuptor de topit bronz e verde :) Cel de la butelie e albastru... soarele cel mai fierbinte e alb si fulgerul e aproape violet...

de ce sa vedem rosu?

aalexandraa spunea...

radu :. vedem rosu, pentru ca focul a fost mereu asociat cu culoarea asta, la fel cum s-a intamplat si cu pasiunea.

plus ca in lumea creata de noi focul poate fi oricum. chiar si cu picatele :)sau roz.

asta e avantajul creatorului. nu te-ai plictisi sa vezi peste tot o lume asa cum o stii deja?

Radu spunea...

:) Un om nu poate sa creeze cu adevarat ceva nou. In ideea ca totul a fost deja creat. Exista deja undeva, chiar nedescoperit inca.. Dar daca e destul de creativ, poate vedea dincolo de asocierile sau conventiile despre foc sau pasiune. M-as plictisi sa vad numai foc rosu sau sa vad unde e rosu numai foc. Sau pasiune. Eu cred ca lumea e plicticogena numai daca renunti sa o mai privesti cu adevarat. Si de ce sa fabricam noi o lume in care sa fie focul oricum cand el e deja :D Uite chiar ma gandesc acum... ar fi interesant de vazut o "perdea" de foc albastru de la gaze in spatele uneia de foc verde cu oxizi de cupru. Si eventual cu mici stropi de benzina care sa genereze jeturi galbene :) Astea exista. Nu trebuie sa le creez eu.

aalexandraa spunea...

pai daca nu e descoperit, practic nu exista, nu?
daca un om sta in munti izolat intr-o pestera si nu stie nimeni nimic de el, nu inseamna ca nu traieste, dar pentru constiinta oamenilor practic este inexistent.(presupunem ca nu are certificat de nastere :D)

a propos de foc, tu ai un mare avantaj: stii ce sunt aia oxizi de cupru, cuptor pentru topit metal si altele asemenea. lucru, pe care nu-l pot spune despre mine. in cazul acesta iti recunosc superioritatea :D. in rest, imi place sa vad lumea in felul meu, cu foc rosu, cu pasiune la fel de rosie, pentru ca pana la urma e lumea mea :) :P.

Radu spunea...

Nu :) Pai daca nu e descoperit, TEORETIC nu exista. :D Ca el precis e foarte convins ca exista. Deci PRACTIC EXISTA ! Pentru ca oricand exista posibilitatea de a descoperi ceva ce nu cunosteai odata.

Unele lucruri sunt mai interesante daca le vezi dincolo de conventional si traditional. Lucrurile interesante fac viata mai frumoasa. E drept ca trebuie sa existe si conventii si traditii pentru ca eu sa ma pot bucura de lucruri deosebite. Daca nu m-as fi saturat de banalul foc rosu probabil n-as fi apreciat niciodata celelalte culori ale flacarilor. :))

Iar tu vezi focul rosu evident pentru ca asa ai tu chef :D chiar daca la fel face si aproape tot restul lumii.. La urma urmei e pagina ta cu vorbele tale, e firesc sa fie focul zugravit de tine. :D Asa si mie imi place culoarea albastru si se pare ca 80% din oameni o prefera. Dar uneori imi place sa vad ca acolo unde caut eu albastru, exista si altceva.

aalexandraa spunea...

pai de aceea cred ca e bine de daltonisti.......ei vad lumea in felul lor, unic....:D:D:D