joi, 17 iulie 2008

being a metrosexual


primul lucru care iti vine in cap cand auzi cuvantul METROSEXUAL este imaginea unui individ care face sex in metrou, sau la METRO. ulterior observi ca nu are nicio legatura cu transportul in comun sau cu magazinul sus numit.

metrosexualul defineste o tendinta a lumii moderne, de fapt a barbatului modern, inspirat de societatea noastra obsedata de imagine, de a avea "grija de el", un fashion icon, eventual fashion victim.

cred ca exista grade ale metrosexualitatii si tendinta de a-i baga pe toti barbatii "bine" in oala asta efeminata este o mare greseala. asa cum unele "gaini" inteleg eronat termenul "a avea grija de tine" si pica in extrema fardului excesiv in cele mai ciudate combinatii, pentru ca asa e modern, tot asa exista barbati care, extremisti din fire, ajung sa isi epileze, daca nu, mai rau, sa-si rada parul de pe fund.

nici nu vreau sa ma gandesc cum fac cand merg la saloon si zic: "un epilat inghinal, te rog."

imi plac barbatii care au grija de ei, fara a cadea in extrem. barbatii care miros a after shave, care merg din cand in cand sa-si faca manichiura, care au grija cum isi tund parul, care isi aleg cu atentie pantofii, pentru ca incaltamintea unui barbat reprezinta masura elegantei lui.

imi plac barbatii "aranjati" siguri pe masculinitatea lor, nu aia picati direct din tara cavernelor, care isi taie parul cu barda, carora nu le pasa ca au cam mult "marar" pe obraji, sau care, culmea horrorului, uita sa isi taie unghiile.

tot de prost gust este sa vezi un barbat cu masca pe fata, "pentru hidratare, draga" si care poate intrece orice femeie la maratonul shopping-ului. odata, cu un astfel de specimen langa mine, am stat o zi intreaga pe o banca la mall, in timp ce el alerga din magazin in magazin dupa o pereche de pantofi care s-au transformat in tricouri, camasi, pantaloni.........

metrosexualii sunt considerati "gay"...pentru mine sunt, insa, doar niste oameni care si-au pierdut balanta si centrul, care au cazut intr-o extrema care ii de-masculinizeaza, din cauza vulnerabilitatii lor interioare si din nevoia imperioasa de a placea lumii, societatii, tuturor.

ce ma bucura este faptul ca pe principiul ca "tot ce se aseamana se aduna", cei care probabil niciodata nu vor face sex la METRO ( metrosexualii adica) isi gasesc linistiti fetite anorexice, fashion victim si fashion icon, pentru a trai fericiti pana la adanci batraneti.

Niciun comentariu: