luni, 24 martie 2008

pentru cei care cred ca eu nu cred...

....asta e o mare greseala......

aritcolul precedent mi-a atras oarece reprosuri din partea prietenilor, care au rastalmacit vorbele mele intr-un mod uimitor. cum ca pentru mine Dumnezeu nu exista.

poate ca modul meu de a-L vedea se indeparteaza putin de viziunea bisericii asupra Lui, dar ma gandesc ca asa cum habotnicii au dreptul sa CREADA asa cum stiu ei si cum li se potriveste, tot asa, fiecare din noi il regaseste pe Dumnezeu in fiinta sa, in functie de personalitatea, sau de nevoia sa.

noi avem nevoie de Dumnezeu ca sa existam, si e un mare curaj si o mare nebunie sa pleci sa infrunti viata si cele mai aprige furtuni fara sa ai nadejdea ca undeva, cineva vegheaza, fara un semn al crucii care mie mi-a dat liniste de fiecare data.

viziunea mea asupra Domnului urmeaza, insa, alte coordonate. eu nu cred in ideea justitiarului pe care o prezinta biserica: "ai grija ce faci, ca te bate Dumnezeu!" de ce trebuie sa fim buni din frica? de ce nu putem sa incercam sa ne cultivam o superioritate a spiritului bazata pe valori pozitive, precum iubirea, ci nu pe teama iadului?

am ales mereu motivatia pozitiva.......si cred cu tarie ca pe Dumnezeu il regasesc oriunde intalnim frumosul, sau rasul, sau zambetul, sau cea mai mica fapta buna pe care o facem......e suficient sa ajutam un om orb sa treaca strada, pentru ca putem, ca sa ne apropiem de dumnezeu cu inca un miliard de clipe........

dumnezeu e iubire. el este fiecare dimineata cu soare sau cu ploaie, il regasesc in faptura calda a mamei, in sora mea, in tatal meu,in oamenii din jurul meu, in fiecare bucatica de cer albastru sau de nor involburat, in fiecare graunte de nisip, pana sau picatura de ploaie....dumnezeu e in sufletul meu ori de cate ori zambesc, sau plang sau sunt fericita......ori de cate ori mi-e frica. El imi da curaj si putere, si linistea de a-mi continua viata, traind-o cat se poate de frumos....

dumnezeu e si fericirea mea.......de fiecare zi.......

2 comentarii:

FOTINOS spunea...

"Eu sunt Alfa si Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Atottiitorul."

" Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. "


"# Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.


# Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.
# Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.
# Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului.
# Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.
# Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască pe cel pierdut.
# Ce vi se pare? Dacă un om ar avea o sută de oi şi una din ele s-ar rătăci, nu va lăsa, oare, în munţi pe cele nouăzeci şi nouă şi ducându-se va căuta pe cea rătăcită?
# Şi dacă s-ar întâmpla s-o găsească, adevăr grăiesc vouă că se bucură de ea mai mult decât de cele nouăzeci şi nouă, care nu s-au rătăcit."



"Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea".
"Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. "



"...să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta..."


TOT CE STA SCRIS MAI SUS NU E NICI MAI MULT SI NICI MAI PUTIN DECAT CUVANTUL LUI DUMNEZEU.MULTI OAMENI INZESTRATI CU RATIUNE,PRECUM ESTI SI TU,NU S-AU INVREDNICIT DE EA,DEOARECE AU CAUTAT CREDINTA IN FAPTELE OAMENILOR.ASA CUM CIORAN SPUNEA:"Dacă putem fi mai blînzi cu omul, mai găsi vom concesii pentru Dumnezeu, care nu i mai mult de o sinteză a scuzelor noastre?",ASA TE EXPRIMI SI TU, DAR CU ALTE CUVINTE.DIN ASTA SE NASTE NEGATIVISMUL,IAR DIN NEGATIVISM SE NASTE DEMENTA"

Radu spunea...

Ce tare e fotinos asta :D Uite o oitza exemplara !!! Sigur ajunge in rai :P Nici nu incape indoiala !

Eu personal prefer varianta ta Alexandra. Si nu mi se pare neaparat rationala... dar tocmai asta e frumos la ea.

Iar despre Duminica... as avea de adaugat ca mie imi place sa evadez in orasul "adormit" mai ales daca e soare. Asa m-am apucat de fotografii de peisaj :)